tisdag 24 januari 2012

Men han är ju så jädra GULLIG

Sitter som sagt och "pluggar" men kommer hela tiden på mig själv med att gå in på min egen blogg för att titta på bilder på min son.
Sonen som jag alltså såg för mindre än tre timmar sedan, och som jag kommer träffa om en timme igen. Himla konstigt beteende det här...

Sitter och "pluggar"

Är himla intressant, tro inget annat, men måste nog påstå att jag lider av ganska svåra koncentrationssvårigheter för tillfället.
Sa jag att jag hade läst hela 0 böcker under min föräldraledighet?
Jag är ju liksom van att alltid bli avbruten.

Det är  Makt och kön b jag läser nu, för den som undrar. Har visst glömt att nämna den lilla detaljen.

måndag 23 januari 2012

Skolan var great

Och jag har aldrig sett Oskar så glad som när jag kom hem, han kunde inte sluta skratta.
Blir nog bra det här.

Jahapp

Är på väg till skolan.
Yep, till skolan.
Och det ska ju bli spännande och roligt och utvecklande och allt sånt men BUUUUHUUUUU, är min tid som föräldraledig slut nu? Redan?

söndag 15 januari 2012

Det finns ju liksom viktigare grejer

Den här mammagrejen har verkligen gjort under för min självkänsla.
Täckisar, vinterkängor, halvt flintis och osminkad; jag har nog aldrig varit fulare i hela mitt liv – OCH ALDRIG BRYTT MIG MINDRE.

måndag 9 januari 2012

Oskars drygaste, topp tre

Jag älskar min son och bla bla bla, men ibland går han mig på nerverna.
Tillåt mig därför att presentera Oskars drygaste, topp tre:

1. Han vägrar att somna. Trött och otrevlig är han men ändå får man ligga hur länge som helst och klappa och vyssja för att få honom att somna. De dagar jag legat i sängen runt en och en halv timma för att söva honom och han sedan vaknar efter 20 minuter har jag lust att... ja... jag kan inte ens komma på nåt så less blir jag.


2. Han råmar som en ko när han inte får som han vill. Om man tittar bort en sekund, pratar med en annan människa än honom, inte har honom i knät, inte sitter med och leker på golvet, inte gör exakt som han vill då drar han till med det vedervärdiga lätet. Och det funkar ju. För ljudet gör dig s.i.n.n.e.s.s.j.u.k., jag lovar.


3. Han nyper mig, klöser mig och sliter av mig håret. Behöver väl knappast någon närmare förklaring än att minst en person har tittat på min näsa med djupa sårskorpor och frågat om vi har katt.

lördag 7 januari 2012

Pyjamasdags!Oskars nya pyjamas har jag sytt efter ett mönster på en body som jag förlängt benen på. Jag har också gjort en farfarsknäppning *mycket stolt* i halslinningen.
Till knäppningen i grenen gick det år jädrigt många tryckknappar vill jag lova, speciellt eftersom min tång inte vill samarbeta när jag ska trycka i delen med "hålet". Har beställt billigare tryckknappar nu så slipper jag kanske svära lika mycket när det blir fel.
Fin blev den i alla fall!

Och det fina svamptyget är köpt på Kameleont design.

söndag 1 januari 2012

Första titten

För lite mer än ett år sedan hade vi fått tjuvkika på Oskar för första gången. Jag minns hur rädd jag var när vi satt där i väntrummet för att det inte skulle vara någon bebis där. Magen hade ju växt, men det var fortfarande för tidigt för att känna sparkar och hela grejen var liksom så ofattbar. Jag såg framför mig hur barnmorskan tog en snabb titt och sedan spände ögonen i mig "Men du är ju inte gravid, vad gör ni här?"

Men det sa hon inte, när hon smetat in mig med slajm och tryckt makapären mot min mage utbrast hon i stället "Där har vi ett hjärta." Jag fattade ingenting, jag såg ju ingenting! Men hon såg ett hjärta, alltså fanns det en bebis i magen.
Hon mätte lårben, skalle, visade oss hjärtat och magsäcken och ganska snart såg jag också den lilla människan som rörde sig hej vilt och pekade med sina små fingrar. Men att det var Oskar som låg där inne hade vi så klart ingen aning om.

Lika ofattbart som det då var att tänka sig livet med en bebis, är det nu att tänka sig livet utan Oskar.